Комбинирани столове за баня и тоалет

Много хора страдат от заболявания на опорно-двигателния апарат, за тях дори ставането от леглото се превръща в сериозен проблем. Възрастните хора също могат да се сблъскат с подобни трудности: придвижването им е мъчително, нямат възможност да ходят, да се хранят, да се къпят самостоятелно,  възниква инконтиненция и т.н. Най-голямото неудобство обаче е отиването до тоалетната. Възрастните хора не са съгласни да използват памперси, но поради отслабеното им здраве трудно се справят с естествените си нужди. В някои села тоалетните се намират в двора, други не могат да изминат разстоянието в апартамента, за да стигнат до тоалетната. Всичко това причинява дискомфорт не само на тях, но и на техните близки.          Друг проблем е къпането. Дори простото измиване с вода става мъчително и неудобно, почти неизпълнима задача. Да се осигури лична хигиена се оказва труден процес. Възможно е при къпане да се получи и травма. Околната среда става опасна и недостъпна за хора с ограничени физически възможности, за тези, които ползват инвалидни колички, временно нетрудоспособните хора, хората на преклонна възраст и други. Те определено се нуждаят от комбинирани или единични столове за баня и тоалет за частичното решаване на тези проблеми.

Тук ще намерите помощни средства и пособия, които улесняват грижите за възрастните хора или лежащо болните и позволяват по-лесното им обслужване или самообслужване, помагат им в ежедневието и създадат сигурност на мястото, където те живеят.

При избора на стол за баня или тоалет или комбиниран стол за баня и тоалет за възрастен човек или човек с ограничено движение, обърнете внимание на следните особености, за бъде закупеният продукт действително полезен:

  • височината на стола
  • височината на облегалката
  • височината на седалката
  • ширина на седалката
  • максимално натоварване на стола или до колко килограма трябва да бъде ползвателят
  • материалът от който е изработен столът. Естествено, един дървен стол за баня, би бил неподходящ.
preloader