Ортези при остеоартрит на коляното

Остеоартрит (OA)

Уникален етап в нашата здравна система е нарастващото търсене на консервативни възможности за лечение поради  диагностицирането на по-млади пациенти с остеоартрит на коляното.  Около 15% от населението на Земята страда от остеоартроза. Всеки човек развива артрозни промени. Такива могат да се наблюдават при рентгеново изследване в 50% от хората над 40-годишна възраст. На практика след 65-годишна възраст няма човек без артрозни промени в някоя или някои от ставите. Оплаквания има едва при 25% от засегнатите хора.* В държавите-членки на Европейския съюз живеят повече от 120 млн. души, страдащи от ревматични заболявания. В България няма официална статистика за броя засегнатите, но по неофициални данни само от ревматоиден артрит страдат около 60 хил. души**.

Тези данни, заедно с данните за нарастващото застаряващо население, означават, че здравната система не е в състояние да продължи да предлага пълни замествания на коляното като основна намеса. Фиксацията с ортеза на остеоартритното коляно е здравословна алтернатива.

Ортезите на DJO  при остеоартрит са с персонализиран дизайн,  разнообразна по състава на материята, от която са направени, рамка, и с нововъведения на различни технологии.

*https://orthopedica.bg

**https://www.redmedia.bg/statii/v-balgariya-lipsva-statistika-za-revmatichnite-zabolyavaniya,-a-te-vodyat-do-tezhka-invalidizatsiya-365

 

preloader