Ортезите DJO

Малко история,,,

Ортезите за коляно са често срещани в спорта днес, но невинаги е било така. Съвременната ортеза за коляно, предотвратяваща  наранявания, съществува едва от 1967 година. Краят на 60-те години на миналия век е важен за еволюцията на коленните ортези. През 1967 г. професорът по физиология, д-р Робърт Ф. Макдевид, изобретява първата странична ортеза за коляно, предназначена да предотврати нараняване. Неговата ортеза осигурява странична защита на коляното.

По време на сезон 1967 и Супербоул III защитникът на Ню Йорк Джетс, Джо Намат, играе с нея. Скоро след това Джак Кастилия от магазина за ортези „Ленокс Хил” и забележителният спортен лекар д-р Джеймс Никълъс я разработват в детайли. Намат продължава да играе с нея, като така решава здравния проблем с коляното си. Колянната ортеза на Намат е толкова емблематична, че е изложена в Залата на славата на „Про футбол”. През 70-те години на миналия век  профилактичните коленни ортези се изпробват от повечето играчи на НФЛ в опит да се намалят професионалните наранявания. През 1978 г. капитанът на нападателната линия на Филаделфия Ийгълс Марк Нордквист и адвокатът Кен Рийд основават малка компания в гараж в Карлсбад, Калифорния. Наричат я DonJoy®  – на имената на техните съпруги, Дона и Джой. Първите продукти на DJO са прости защитни покрития от шит неопрен, които се изтеглят през коляното, такива са и глезенните и лакътните опорни пособия. Днес обаче ортезите за коляно се предлагат в различни форми и размери и са предназначени за всякакви наранявания и профилактика.

След своето скромно начало в калифорнийски гараж DJO® става компания за милиарди долари. Днес, с повече от пет хиляди служители и десетки помощни пособия по света, DJO се стреми да даде възможност на хората да живеят пълноценно, като предоставя интелигентни медицински устройства и услуги за превенция и рехабилитация.

… и настояще

Към настоящия момент DJO е водеща в света ортопедична компания. С разнообразно портфолио с продукти и решения за предотвратяване на наранявания, рехабилитация на мускули, кости и стави и лечение на болка, DJO се стреми да подпомогне  хората да възвъзрат естественото движение. Нейните марки, богата гама от продукти, широка дистрибуторска мрежа и постоянно съсредоточаване върху качеството, иновациите и обслужването на клиентите, както и нейните връзки с ортопедични и физиотерапевтични специалисти са допринесли за лидери на пазара. С наградени производствени мощности по целия свят и водещи индустриални екипи от продуктови дизайнери, DJO продължава развитието и производството на нови продукти.

Ортезите на DJO

 

Ортезите на DJO за коляно са предназначени за персонализирано стягане на коленните лигаменти при остеоартрит, за следоперативно закрепване, обездвижване и други.  При здравословни проблеми с ръката, рамото, врата и гръбначния стълб също има персонализирани решения, които са изключително ефикасни.

Тези ортези са бързо и лесно прилягащи, осигуряват комфорт за пациента чрез преоформяне на формата, прилепването и функцията, имат опростен, лек дизайн и дават подкрепа и облекчение при широк спектър показания.

 

preloader