Слухови апарати Trek

Хората с тежка до дълбока загуба на слуха са особено зависими от своите слухови апарати. Най-универсалното решение на Sonic за техните потребности са слуховите апарати  Trek.  Те оптимизират силата на звука и речта, която се чува ясно, така че с тях участието в повече разговори, отношения и преживявания би могло да стане всекидневие. Увеличената  мощност и премахването на микрофонията в тези слухови апарати помагат на хората със слухова загуба  да чуят звуци, които преди това не са били в състояние да чуят.

Построени на платформата Sonic SoundDNA, слуховите апарати Trek предоставят естествен звук, като същевременно контролират шума от околната среда. С усъвършенствана свързаност, надеждни и стилни, Trek създават на потребителите увереност.

Какво има в най-мощните слухови апарати на Sonic

Trek BTE Super Power (SP) и Ultra Power (UP) са най-мощните слухови апарати, изградени на платформата Sonic SoundDNA. Те са предназначени за потребители с тежки до дълбоки слухови загуби и се предлагат на нива 80 и 40. Включват 2.4 GHz Bluetooth® Low Energy безжична технология, телекойл, двоен бутон за управление на силата на звука и един бутон за промени в програмата.

 

Tехнически характеристики на Тrek

Super Power 80|40

Ultra Power 80|40

» 2.4 GHz Bluetooth® Low Energy

» NFMI (магнитна индукция в близко поле)

» 13 размер на батерия BTE SP

» 675 размер на батерия BTE UP

» двоен бутон за управление: сила на звук, заглушаване

»  единичен бутон за управление: програма, самолетен режим

» телекойл

» хидрофобно покритие

» IP68 клас

» многоцветен LED индикатор

Аксесоари и опции

» приложение SoundLink 2 за iOS и Android

» SoundClipA управление

» RCA дистанционно управление

» TVA адаптер

» телефонен адаптер 2

» Noahlink безжично програмиране

» директен аудиовход (DAI) адаптер

» FM адаптер

»  устойчив на повреди корпус

»  филтър за ушна кука

Обработка на променлив говор

Слуховите апарати Trek отговарят на необходимостта от стабилно усилване на звука за пациенти с тежка до дълбока слухова загуба, защото имат уникална стратегия за цифрова обработка на сигнала. Тя е  гаранция за чист и естествен звук. Благодарение на Обработка на променлив говор (SVP) това става за оптимално време и с необходимата честотна резолюция. SVP пък измерва и прилага усилване към широколентовия акустичен сигнал, без да прекъсва входа. Предоставени са и две избираеми стратегии за усилване на звука за индивидуалните нужди на потребителите.

SVP със SmartCompress. Интелигентно усилване при шум

Тъй като съотношението сигнал/шум (SNR) в звуковите среди се променя всеки момент, Trek 80 допълнително оптимизира SVP със SmartCompress, пробивна адаптивна система за компресиране, намираща се на SoundDNA и предназначена за сложни звукови среди. Тя открива точно краткосрочния и дългосрочния SNR в променящата се звукова среда, за да се преодолеят предизвикателствата на традиционната компресия при шум.

Адаптивен компенсатор обратна връзка Pro означава, че има по-добър звук с по-малко шум от обратната връзка. Слуховите апарати при тежки слухови загуби изискват повече мощност, което увеличава риска от обратна връзка. Trek с платформата SoundDNA предлага ефективно анулиране на обратната връзка при монтажа, така че да има по-малко разсейвания. Адаптивен компенсатор обратна връзка Pro (AFC Pro) ползва две системи за по-ефективно управление на обратната връзка в различни ситуации.

Честотен трансфер. Направете говора реч!

Заради така наречената мъртва кохлеатна област, тоест когато вътрешните космени клетки на кохлеята не фукционират в определен участък, се намалява способността да се чуват меките високочестотни съгласни, които са решаващи за разбираемостта на речта. Предизвикателството е не само за слушателя, но и за специалиста по слухопротезиране. Честотен трансфер копира и прехвърля високочестотен вход в по-нискочестотен регион с по-добър остатъчен слух, като така пациентите чуват повече речеви сигнали и по-добре идентифират съгласните. В рамките на подходящия софтуер честотният трансфер включва няколко функции за по-добро чуване от пациенти с тежка до дълбока високочестотна загуба на слуха. Има до 10 диапазона по предназначение, 7 настройки на интензивността и високочестотно затихване, така че  всеки слухов апарат се персонализира за всеки пациент.

SPiN управление

Управление на речта при шум (SPiN) е усъвършенствана система за намаляване на шума, вградена в платформата SoundDNA, и включва до три адаптивни функции, за да се разбира по-добре речта в шум.

Управление на двустранен шум

Безжичната технология на Trek 80 осигурява автоматично балансиран звук за потребители, които чуват неравномерен шум от едната страна спрямо другата. Тя безпогрешно открива неравномерни нива на шум, засягащи едната страна повече от другата, сравнява  нивата на всяко ухо и автоматично намалява най-силния шумоизточник за по-балансиран звук.

Тинитус звукова подкрепа

Пациентите с тежка до дълбока загуба на слуха могат да имат допълнителен слухов проблем, когато става въпрос за шума в ушите. С иновативната технология в Trek практиката за подкрепа на пациенти с тинитус се подобрява.

VC управление на усилването

Управлението на силата на звука (VC) Стъпка размер (Step Size) помога на носителите на слухови апарати с намален динамичен обхват. Проектирано за контролиране на проблемите с нарастващата сила на звука, VC Стъпка размер коригира по-фино силата на звука в 1 dB, вместо в 2,5 dB, стъпки.

Двойна радиосистема

Загубата на слух – тежка или дълбока – не трябва да възпира никого. Trek ще помогне на хората със слухова загуба да взаимодействат със света, като управляват безжичните действия чрез програмен бутон, смартфон или други аксесоари.

IP клас

Trek, във всички стилове и нива на изпълнение, осигурява по-голяма защита в сравнение с предишните  устройства и е с впечатляващ клас на защита срещу проникване. Добре защитен е във ежедневните занимания на пациента.

Цветова гама


 

 

 

preloader