Слухови апарати Radiant

Sonic е надеждна марка с 20-годишен опит в предоставянето на революционни слухови продукти. Tехнологиите на Sonic задоволяват уникалните нужди на хората със слухова загуба, като им помагат да бъдат в центъра на събитията.  Radiant – най-новите слухови апарати – са изградени върху мощна нова технологична платформа, която прекрасно подобрява ежедневните звуци.

Платформите не се променят често, но когато това стане, е резултат от внимателно планирана промяна на стратегийната парадигма. Radiant, първите слухови апарати Sonic са изградени в новата  технологична платформа Extend и представляват значителна стъпка към наистина персонализирано слухово решение.

Radiant предоставят кристален звук чрез новите стратегии за компресия и управление на шума, като подобряват потребителското изживяване, особено в шумна среда. Три нива на производителност, литиево-йонно презареждаща се батерия, 2.4 GHz Bluetooth  възможности, дистанционно монтиране и още много други изненади в Radiant дават едно персонализирано решение, което лесно се вписва в живота на хора с лека до дълбока загуба на слуха.

Технологиите Radian прецизно намират, филтрират и фино настройват звука от оптималния ъгъл в звукова среда, използвайки интелигентни, интегрирани системи. Основната цифрова обработка на сигнали (DSP) на Sonic оптимизира новите системи за управление на шума и компресията, за да подобри потребителския слухов опит. Заедно с Radian Noise Management и Radian Speech Processing осигурява изключително качество на звука, комфорт при слушане и разбираемост на речта за слушатели с увреден слух.

Radian насоченост. Готови за работа, дори преди да се появи шум, насочените микрофони определят най-добрия ъгъл за усилване чрез локализиране на източници на шум и премахване на смущенията. Алгоритъмът непрекъснато се коригира, за да осигури най-доброто съотношение сигнал/шум (SNR), адаптирайки се бързо към движението на източниците на шум. Шумът бива потиснат, сигналите – запазени, а SNR и разпознаването на речта в шум са подобрени.

Многолентовият дизайн на Radian Directionality включва 24 честотни ленти, премахващи чрез по-високата си разделителна способност източниците на шум, които се различават по местоположение и спектрално съдържание, което го прави най-прецизната система за насочване досега.

Два всенасочени звукови профила се отнасят до качеството на звука в тиха среда. True Omni осигурява фиксирана ненасочена реакция за максимална чувствителност към звука. True Omni Plus се основава на акустичен модел, представящ естествената реакция на пина, за да осигури подобрение на SNR в сравнение с традиционната настройка.

Повишената точност и чувствителност за идентифициране и филтриране на шума отличават модулационно базираната система за намаляване на шума. Високоскоростният алгоритъм анализира модулацията на сигнала в отделни обхвати и адаптивно намалява звуковото налягане на сигналите с ниска модулация. В резултат на това потребителят изпитва намалени флуктуации на фоновия шум и подобрен комфорт при слушане. Настройките за намаляване включват Високо, Средно, Ниско и Заключено (до 10, 8, 6 или 0 dB).

24 честотни ленти намаляват неотстранения шум. Ленти подобряват точността, като филтрират шума чрез по-голяма разделителна способност в честотния спектър, което води до по-добра производителност.

Radian Engage оптимизира активирането на работещите заедно Radian Directionality и Radian Noise Reduction според предпочитанията на потребителите за чуване на говор в шум. Ниските или средните настройки запазват звуците на околната среда, докато високите или много високите подчертават речевите сигнали при появата на ниско ниво на шум. Две системи за оценка на нивото фино настройват усилването за различни типове сигнали, подобрявайки качеството на звука и разбираемостта на речта.

С Speech Estimator меките фонеми стават чуваеми, а силните речеви елементи остават удобни. Системата измерва широколентовия акустичен сигнал и с краткосрочен анализ на сигнала улавя бързите промени в звуковата среда. Бързото усилване с фонематична компресия става без изкривяване или спектрално размазване.

24-лентова многоканална структура позволява по-прецизно потискане на устойчивите шумове, благодарение на сегментирания си дизайн и позволява усилването на речта да остане стабилно в трудни ситуации на чушане.

Две контроли за фина настройка оптимизират речта и минимизират шума, което позволява персонализирано потребителско изживяване.

Контрастът на речта при говор в шум се увеличава чрез Speech Optimizer. Това управление работи между 1,5 – 5 kHz, за да засили звука на речевите сигнали. Избира се Ниско, Средно или Високо, за да се увеличи нивото на усилване, приложено към говор в шум с 1, 3 или 5 dB.

Noise Minimizer намалява усилването в шум. За да се постигне оптимален комфорт, се избира от Изключено, Минимално, Средно или Максимално (0, 1, 2 или 3 dB).

При литиево-йонното презареждане на всички нива на Radiant, батериите за еднократна употреба вече не са необходими. Тричасовото зареждане захранва слуховия апарат за цял ден, дори и при стрийминг. Приложението SoundLink 2 позволява на потребителите да наблюдават процентното ниво на батерията.

Нови стилове на OpenBass Dome. Radiant осигурява по-добро качество на звука с  miniFit OpenBass Dome – пет размера за удобно прилягане в ушния канал. Новият дизайн предлага подобрена производителност на обратната връзка и  високо качество на звука, особено при слушане на музика на живо или стрийминг аудио.

Монтажът се извършва според личните звукови предпочитания на потребителя. Пет прости въпроса, на които е отговорено преди програмирането, идентифицират идеалните звукови качества за потребителя. След това EXPRESSfit Pro автоматично настройва всички налични функции, за да подобри съответно първото прилягане. На екрана с функции се появяват целеви символи, показващи предпочитаните от потребителя настройки за неговите уникални, индивидуални нужди.

Слуховите апарати се настройват и дистанционно чрез персоналния компютър на специалиста по слухопротезиране, безжичната връзка и смартфона на потребителя. С EXPRESSfit Pro и SoundLink Connect специалистът по слухопротезиране и пациентът се виждат, чуват и си пишат по време на сесията.

Пряк стрийминг – Radiant са за Made for iPhone®   и поддържат пряк аудио стрийминг от  Android™ устройства.

 

Цветова гама

 

 

Слуховите апарати Radiant са наистина най-добрият избор при слухова загуба.  Техният кристално ясен звук ще ви помогне да се насладите на всички разговори, които досега сте пропускали.

preloader